7 идеи да дадем нов живот на старите кърпи

Всички сме чували за какви ли не методи на рециклиране нещата от бита. Ако искате да сте изрядни домакини, научете как да дадете нов живот на старите кърпи за баня. Възможно е и още как. Превърнете ги в:

Кърпа за подсушаване – захабена или скъсана на места, старата хавлиена кърпа може да намери и друго, не по-малко практични приложение. Използвайте я за поставка, на която да поставяте измитите съдове, чинии и чаши. Ако е прекалено голяма, нарежете с ножица на парчета, които да намират място в домакинстването ви.

Чехли за баня – такива има в най-луксозните хотели. Те не са само за визия, но и полезност. Използват се, за да не правите стъпки по ламинирания под, когато излизате от банята, а в същото време, нежно попиват всяка капка вода от ходилата. За целта очертайте стъпалата си върху картонени листа. Изрежете с ножица, като оставите по-малко аванс от всяка страна, които да служи за съшиване. Картонените уплътнения нека останат от долната страна, а в горната хавлиената кърпа. Направете капаци на новите си чехли и съшийте внимателно от двете страни.

Масажна ръкавица – това е толкова просто, че едва ли сте си представяли. За целта, ако не сте много по кройките не е нужно да правите пръсти. Отрежете старата хавлиена кърпа с форма на овал или правоъгълник, на два пласта, които да съшиете от единия до другия край. Оставете един отвор, откъдето да пъхате ръката си. Подобна ръкавица е чудесна за масаж, ексфолиант и насапунисване на тялото.

Кърпа за домашния любимец – ако имате домашен любимец, то навярно не делите едни и същи кърпи за баня. Сега е момента да обновите аксесоарите му със старата хавлиена кърпа. Използвайте всеки път, когато се прибирате от разходка и трябва да почиствате лапите и козината му.

Торба за съхранение – такива винаги са в плюс за домакинството. В тях може да прибирате бижута, всякакви джунджурии, бельо, детски играчки и всичко останало, за което се сещате. За целта сгънете хавлиената кърпа на две и съшийте двата странични края. В горния край, където е отворът нанижете шнур и ето, че торбата за съхранение е готова.

Декоративно одеяло – тук с доза творчество може да си направите чудесно одеяло за пред телевизора. Единственото условие е кърпите да не са стари и захабени. В случай, че имате много залежали се нови хавлиени кърпи, значи това е вашия момент. Избиете различни цветове, нарежете ги на ивици. Ако се разбридат предварително поръбете и започнете съшиването им една с друга. Подобно творение – одеяла пачуърк ще е сгряващо и за тялото и за сетивата.

Кърпа за почистване – старите хавлиени кърпи са повече от чудесни за тази цел. Те почистват идеално прах, мазнина, капки вода и всичко останало. Нарежете ги на подобаващи парцали и използвайте за всичко – в кухнята, по печката, в банята, в гаража. От подобни парцали може да си направите и чудесен моп за пода.

Scroll to Top