Фърниш в минималистичен стил

Furnish, минимализъм в обзавежданетоТака нареченият минималистичен стил за декориране излезе на мода от няколко години и е част от макро-модерният съвременен стил. Стил на обзавеждане е „роклята“, която сте избрали, за да даде на домът ви символа, с който искате да впечатлите. Изберете стил на обзавеждане, не само с минимални средства, но и за да получите приятните усещания за окото и при докосване.

Характеристиките на един стил на обзавеждане, трябва да отразяват най-малко една част от личността на тези, които го избират. Всеки стил обзавеждане има своите отличителни характеристики: минималистичен стил на обзавеждане е подходящ за човек, който обича, който е екстремен, с прагматичен и решителен подход , но също така обича занижената елегантност. Основната характеристика на стила на мебели с минималистичен вид е факт, както подсказва името, за да се намалят детайлите, доколкото е възможно и от съществено значение в действителност.

Какъв е стилът на обзавеждане MINIMAL.

Стилът на минималистичните мебели идва от сегашната, философско и художествена изява от 60-те години и е в състояние да осигури силен характер и строга среда. Минимализмът е стегнат и понякога дори украсата напуска пространството. Светлината е важен компонент в този стил, винаги присъства, винаги е оценявана като важна черта.

Целта на минималистичният стил на мебели е изключително функционален и практичен, дефиниран, без излишък, неудобство или ненужност. Поради тази причина, в минималистичният стил добре подхождат навиците на съвременния живот, където пространството е все повече и повече намалено до икономическа необходимост, особено когато времената са прекалено стегнати и където хората не могат да живеят в много о детайли. Всичко това е и в плюс при почистване и поддържане на реда.

Отличителни елементи от стила на минималистичните мебели.

Стилът на минималистичен мебели се характеризира със следните черти:

Материали за най-иновативни покрития, повърхности и обзавеждане.

Линейни и прости форми, често тромави.

Постни цветове или предимно неутрални.

Екстремна функционалност.

Конструктивна височина на помещението.

Максимална интеграция с технологични системи, уреди и иновации.

Почти пълна липса на украса.

Материали и характеристика на минималистичният стил.

Минималистичните материали са предимно промишлено производство или вдъхновението на иновациите. Материалите, в съответствие с философията и прагматичен, устойчив, лесен за почистване вид.

Дори и естетиката иска своя дял и след това използва подходящи материали за минималистичен стил. Такава трябва да даде усещане за линейност, хомогенност и чистота. Материалите за покрития дават възможно по-равномерно и гладко усещане.

Такива са най-често:

Смоли.

Цимент.

Мазилка в неутрални цветове.

За мебелите, предпочитаните повърхности са по-лъскави.

Лакиране за шкафовете.

Метални уреди, кухни и аксесоари.

Стъклени и кристални маси или мивки за баня.

Кожи и платове за тапицерията.

Scroll to Top