Недостатъци на латексови Легла

При покупката на матраци, често могат да се появяват някои странични ефекти. Част от такива съдържат оплаквания на хората, които са ги опитали:

Твърдост  – прекалената твърдост най-често се съобщава от собствениците, когато те първоначално закупуват леглото. Въпреки, че само 10% от собствениците са се оплакали, че леглото е твърде неудобно, то такива се дължат най-често на по-високи ILDs елементи. Това означават по-твърда пяна, по-ниски ILDs означават по-мека пяна. Много матраци еко серия Нани са по-категорични и може да се прецени още в първите няколко седмици на употреба. Може да се наложи да се прекъсне матрака, за да достигне желаната твърдост.

Компресираност – компресираната повърхност, която матрака образува са отпечатъци. Такива остават при 10% от топ видовете матраци.

Всички-латекс легла. Този въпрос е по-рядко се намери в легла, направени със 100% естествен латекс пяна.

Това се случва с други видове матраци и е около 25%. При тях 15% от собствениците на матраци с пяна с памет имат оплаквания.

Компресираността е по-вероятно да се получи при един матрак споделя от двама души, като и двете са по-склонни да спят в едно и също място всяка вечер.

Тези впечатления не засягат комфорта или поддържат много високи нива на латекс, но могат да ограничат естественото движение.

Уверете се, че матрака е с дишащо покритие, като естествен памук или вълна, което ще позволи максимално ниво на въздушния поток.

Цена – чиста работа и може би най-голямата пречка за потребителите да избират този тип матрак е цената. Естественият латекс в матраци може да струва няколко хиляди долара, особено в местните магазини. Това често е един от най-скъпите материали за производителите, като по този начин могат да попаднат на модели матраци с премия и някои енергоспестяващи съвети.

Scroll to Top