Ламиниран паркет – за и против

Ламинираният паркет надеждно възпроизвежда дърво, камък и други естествени материали. Плюс това, ламинатът е лесен за инсталиране. Но има няколко отрицателни аспекти за. Нека да разгледаме всички ъгли на ламиниран паркет сега.

За:

Лесен за инсталиране – по-новите видове ламиниран паркет имат система за „клик заключване“. Този модел „кликнете заключване“ често се комбинира със сухо лепило и изисква да бъде щаден по отношение разливане на вода и други течности. В процепите могат да проникнат капки влага, които да поведат ламината.

Много издръжлив – за разлика от дървото, ламинираният паркет е почти непроницаем за вдлъбнатини и драскотини. Ламинираният паркет Дъб кастело е това, което се нарича в индустрията „слой против износване „, който предпазва отдолу, чрез всеки слой отгоре. Някои производители, дават много 10+ годишни гаранции за износване на този слой.

Няма лоша цена – за разлика от реалната твърда дървесина, която идва с много несъвършени парчета, които трябва да бъдат изхвърлени или циклени, в ламиниран паркет няма дефекти.

Добре е за монтаж на влажни места – ламиниран паркет може да бъде инсталиран в бани, кухни, както и други места, където срещнете „влага“. Разбира се той не търпи постоянни водоеми. Все пак е много по-устойчив от твърда широколистна дървесина и трислоен паркет, които се раздуват от вода и влага. При тежката влага, имате нужда от много непропусклива повърхност като винил или плочки.

Лесна за почистване – просто използвайте прахосмукачка или метла. Моп с леко влажна въже поема ежедневната нужда от хигиена на пода.

Издържа на петна – ламинираният паркет има труден повърхност, която се съпротивлява на петната.

Против:

Ламинираният паркет не е истинско дърво. Някои хора се притесняват от това. Технически погледнато, има дърво в ламинирания паркет – базов слой дърво. Но, за всички намерения и цели, ламиниран паркет не е дърво.

Подложка под крака – това е вид пяна или подложка, която помага да се забавя чувството на потъване или прихлопване (кухина).

Хлъзгава повърхност – традиционно, ламинираният паркет е много хлъзгав. Още в момента, обаче, производителите работят, над тази негова неравноправност, като се борят с приплъзването и правят устойчиви на износване слоевете му.

Бизнес препродажба на обща стойност – твърдата дървесина дава по-добра стойност при продажбата на къщата, за разлика от ламината.

Не се полира – това е може би най-големият недостатък на ламинирания паркет. Ако ламиниран паркет е силно износен, дълбоко надраскан или оребрен, не може да се шлайфа или поправя като твърда широколистна дървесина: той трябва да бъде заменен.

Scroll to Top