Защо се нуждаеш от Антифриз

По принцип, както охлаждащата течност на двигателя и антифриз са предназначени да помогнат на вашия двигател да работи правилно, така и за да се гарантира, че двигателят няма да се е повреди.

Охлаждащата течност на двигателя е специално проектирана, за да запази двигателя от прегряване, докато антифризът е предназначена да пази двигателя от прегряване, както и от замръзване през зимата-откъдето идва и името му. Все пак, трябва да се смесва с вода, за да работи правилно или не може да има проблеми. На пазарът могат да се намерят различни марки. Сред тях са: Антифриз MANNOL, MOTOX, FEBI, SWAG, COMMA, MOTOX и т.н.

Когато двигателят достигне определена температура на течността в радиатора започва да ври. Когато това се случи, най-изпаряваната течност започва да кондензира във водна пара и парите започва да се оттеглят към вътрешността на двигателя. С течение на времето, този конденз може да причини ръжда и да доведе до други проблеми. Тези проблеми, могат да влошат условията през зимата, когато кондензацията може да замръзне, да се получи разширяване и в крайна сметка създаване на повече щети, които всъщност увреждат части на двигателя.

Можете да се намали вероятността от подобни щети, чрез добавяне на охлаждащата течност на двигателя или антифриз за водата в радиатора, в подходящи количества. Както и някои инструменти, от първа необходимост. Ако използвате прекалено много антифриз, ще откриете, че вашият двигател всъщност може да прегрее, тъй като антифризът не се вари толкова лесно, колкото водата. Ако използвате твърде малко антифриз тогава ще откриете, че вашата система на охлаждащата течност е по-вероятно да замръзва.

За да се постигнете подходящ микс, всичко, което трябва да направите е да се направите смес от половината вода и половината антифриз. Една дума на предпазливост ще е класика в жанра. Ако го направите, тогава ще подобри съотношението и вероятно в крайна сметка ще избави от повреда на двигателя.

Scroll to Top