Дрехи от дантела – какво трябва да знаем

мода в дантелиДантелата е така женствена, нежна и сексапилна, че малко дами могат да устоят на изкушението, което предлага и почти няма мъж, който да не изпитва съблазън от вида й по женското тяло. В последните години дантела се добавя, както в официални тоалети, рокли, блузи, така и в бельо или за декорации на аксесоари.

Сега обаче няма да разглеждаме дантелата като цяло, а плетива на една кука. Това са всички онези рязани, брюкселски творения, в бяло или в черно, които пресъздават класиката.

Дантела винтридж стил – тук става дума главно за ръчно тъканите дантели. Плетивата са на една кука и най-често представят модели на блузи, жилетки, потници, туники и други ефирни тоалети. Правите модели поли и рокли, падат свободно. Те представят визията много стилно, елегантно и артистично. Понякога сред моделите могат да се видят бохо стил и други творчески изпълнения. Тези облекла най-често изискват стройна и добре поддържана фигура на тялото.

Елегантната дантела в дрехи – тук неминуемо става дума за вечерни тоалети и официални облекла. Понякога те са твърде провокативни, а друг път смели и непредсказуеми, но всички те говорят за красота, загадъчност и вкус. Основно цветовете са двата класически – черно и бяло, а най-удобната кройка е тази на класическата рокля. Въпреки, това съществува и голямо разнообразие на рязани кройки преливащи се между дантела и друга материя и пр.

Романтична визия с дантела – става дума за рокли и декорации на блузи и рокли, поли и всякакви женски облекла. Една чудесна интерпретация на такива е и вариант на ДАМСКА РОКЛЯ ШИФОН. Дрехи от дантела в сезона на лятото са създадени по стила от 60-те. Те представят силуета женствен, а в талията са с подчертаваща кройка. Тези модели акцентират на раменете, имат деколтета под форма на люлка и падащ волан. Дрехите се изработват най-често с тип падаща дантела. Общата насока на тези дамски дрехи е да създадат романтика и нежност.

Scroll to Top