Защо размерът на климатик има значение

Определяне размера климатик правилно за вашия дом изисква повече от изчисления на стая и размер. Размерът на стайна светлина (или на сянка), броят на хората в залата, както и състоянието на въздуховоди може да повлияе на изискванията за климатици за вашия дом.

Като общо правило, по-голям невинаги е по-добре, когато става въпрос за климатици. По-висока единична мощност няма да охлади дома на всеки и по-ефективно. Размерът на къщата и изпълнителят са двата най-важни фактори при избора на климатик.

За да разберете вашия идеален размер, опитайте с по-малко математически анализи за дома с помощта на квадратен метър диаграма за климатик. Най-лесно ще е със специалистите във фирмения магазин. Такива ще ви информират и за най-честите проблеми при климатични инсталации.

Защо размерът на климатика е толкова важен

Извънгабаритният климатик ще охлади нещата бързо, но топлина и влага от стените бързо ще бъдат отнети. Устройството ще се включва и изключва многократно, за да компенсира. Независимо от рейтингите за енергийна ефективност, сметката за ток ще скачат, ако имате инсталиран извънгабаритни климатици.

В случай, че климатикът е твърде малък за дома, ще работи непрекъснато. В зависимост от това колко малък е той по отношение на къщата, никога не може да се изравни с оптималната температура. Там просто не е достатъчно мощността, за да се осигури бързо охлаждане. Независимо от това, отпадъците на дялове са свързани и с твърде много енергия по време на процеса. Ако ви трябва ремонт на покриви, разберете фирма или майстор да наемете.

Определяне размера на климатика

Всички единици носят рейтинг на BTUs на час и мярка за охлаждане „т“. Звеното Thermal е количеството енергия, което трябва да се нагрява / охлажда на литър вода с 1 ° F. Един тон на охлаждане е равен на около 12 000 BTUs. Климатиците варират от един до пет тона такива нива на охлаждане.

Отвъд размера на подово пространство

Според пространство в дома може да се разгледа и кой е правилен размер за климатика. Ето няколко други изчисления, които професионалистите по инсталация вземат предвид.

Разположение на стаи – капацитетът трябва да бъдат увеличен с 10% за по-добро охлаждане, ако помещението е с южно изложение. Вижте за компресори за хладилна техника.

Стаи със северно или западно изложение – намаляване на капацитета с 10%;

Повече от 2+ обитатели – Увеличаване на капацитета от 600 BTUs на допълнителен човек;

Климатик в кухнята – повишаване на капацитета от 4000 BTUs, в резултат на многото електрически уреди, които отделят топлина.

Scroll to Top