Планирате пътуване до Дубай

Най-важният фактор, който трябва да вземете предвид при планиране пътуване до Дубай е климатът. От средата на октомври до средата на април, докато голяма част от Северната част на света се закопча в студа, Дубай е окъпан в слънце, синьо небе и умерени температури. Това е сезон и време, които предоставят купища възможности на най-открито и специални събития. Това е и най-скъпият период.

През останалата част от годината, Дубай е горещ през лятото. Мислете за сезона на Дубай са обзети от множество туристи, които плануват почивка

Зимните месеци могат да се прекарват навън, а в летните месеци, хората се местят, в климатизираните зони вътре. Една от ползите при посещение в Дубай по време на неактивния сезон е, че цените падат, а това за онези, които искат да пазаруват по екстравагантни молове си е от голямо значение.

Но ако искате да прекарват времето си на плажа, тематични паркове, или в пустинята, трябва да съобразите това с летните месеци.

Някои пътници се чудят дали Дубай е засегнат от сътресенията в някои части на Близкия изток. Отговорът е не. Дубай е умерен политически, напреднал икономически (въпреки последните дългови проблеми) и стабилна компания. На много национални и етнически групи, населяващи и посещаващи Дубай, прави това в относителна хармония. В действителност, Дубай е един от най-безопасните градове в света. Единственото нещо, което трябва да запомните е това, че на места като Дубай преобладава ислямско общество, и като такова немюсюлманите трябва да уважават местните обичаи. Това означава, че не трябва да се носи провокативно облекло или да се участва в явни публични прояви на привързаност на места, посещавани от Emiratis. Дубай може да ви напомня на курорт в някои от нейните крайбрежни курорти и места за забавления, както и нощни заведения, но в същността си остава традиционното общество.

Scroll to Top