Как технологията влияе негативно на здравето ни

В областта на умственото, както и физическото здраве, технологията се доказа като един безценен актив на човечеството. Днес имаме интернет, което ни дава право на Независимост и достъп от единия край на океана до другата половина на земното кълбо. С интернет и технологии, получаваме знанието само по себе си, предоставя ни се информация за всеки и всеки индивид, симптом, загадка, които ни интересуват. Тогава ни дава право на изобилие от високи технологии и способността да се покажем, както и да идентифицираме най-малките тъкани и нерви в тялото.

Освен това обаче има и друга страна – негативното влияние на мобилни телефони и останалите технологии.

Клетъчните телефони са може би най-важното изобретение на човечеството. Тези дни имаме стотици здравни приложения, които не само следят цялостното ни здраве, а също ни показват всички причини за симптомите, които изпитваме. Въпреки това, подобно на двете страни на монетата, технологията е определено възползване на човешки същества, но тя със сигурност идва с множество негативни ефекти за човешкото тяло. Нека да разгледаме как технологията може да се отрази негативно върху нашето здраве и благосъстояние.

Как една технология има отрицателен ефект върху здравето ни?

Без скок на съмнение, можем да кажем, че технологията идва със своя дял от негативни последици за човешкото тяло.

Така например, знаели ли сте, че Вашият телефон може да предизвика пъпки?

Имате ли някаква идея, че нашите телефони винаги обединяват усилия с безброй бактерии? Благодарение на заобикалящата външна среда, бактериите се струпват в купчини на мобилния телефон, когато го поставяте на масата в кафене и други подобни обществени места. Ето, защо един добър изолатор срещу всички микроби и бактерии, пренасяни от вън е именно калъфът за телефон. Следващият път, когато вземете телефона си и го сложете на ушите си, тази бактерия влиза в контакт с лицето; следователно причинява петна, акне и други кожни раздразнения. Ето, защо се препоръчва използването на калъфи за телефони. Има ги в най-различни модели, десени и материали. Изберете си подходящ според вашия телефон, а дори може да имате николко, а да сменяте премяната му, също, както правите с облеклото си.

Scroll to Top