Домейн имена – избор на име за домейн

изработка на уебсайт

Необходимостта да се резервира корпоративна идентичност на World Wide Web е все по-важна, тъй като обществената информираност на интернет се увеличава. Име на интернет домейн позволява на вашия имейл и уеб сайт да бъдат решен с помощта на името на фирмата си.

Дори и да не планирате да създадете евтин уеб сайт все пак е важно да регистрирате вашето име на домейн. Просто, ако не регистрирате име, може би някой друг ще го вземе, а това си е като вземане на идентичността.

Положителното в цялата работа е, че регистрация на име на домейн е евтина и ако планирате присъствие в Интернет сега или в бъдеще, може да поберете имената завинаги, защита срещу някой друг да регистрирате за тяхната компания. Може дори да искате да се включи URL на всеки, било то за реклама и кореспонденцията от компанията. Можете също така да се регистрирате с повече от едно име на домейн и да го насочите към вашия сайт.

Ако искате всичко да е професионално URL за вашия уеб сайт, то трябва да бъде лесно за запомняне и трябва да бъде лесно да се обърка. Колкото по-дълго е, толкова по-трудно ще бъде да се обърка. Кратко и сладко е най-добре.

Имената на домейни, също са станали много важни за вашите търсачки като търсачките ще се класират на име на домейн с ключови думи, свързани по-високи от тези, които нямат. Регистрирането на име на домейн, съдържащо общи ключови думи, свързани с вашите продукти и услуги е по-лесно за хората да си спомнят, но също така ще има по-голяма стойност при препродажба, ако трябва да изберете да продаде бизнеса си или уебсайт в бъдеще.

Намирането богато име на домейн и добра дума, която да не е регистрирана може да бъде доста предизвикателно; особено ако става дума за общи думи, но това е добре и си струва усилията. Потърсете си експерти в намирането на богати ключови думи и домейни.

Ако все още нямате име на домейн, тогава изследвания на подходящи имена за домейни ще са от полза, а такива правят специалистите от дъ вайкинг.

 

Scroll to Top