Климатичен сейф за бебета

Когато скалата на термометъра с стайно помещение започне да се покачва всички знаем решението – дистанционното за климатик. Как обаче да се избавим от горещината, ако имаме бебе в дома.

Има всякакви начини да се съхраним на хладно и удобно, но дали климатици за детски стаи създават безопасна среда за вашето бебе?

бебето и климатикаДнес много майки се питат дали климатикът няма да доведе до хронични заболявания или дори астма на по-късен етап от живота на техните бебета.

Всичко, което сме чувал предполага, че климатиците обикновено са безопасна среда дори за бебета, особено ако алтернативата е горещ, влажен въздух или задушно помещение. Има няколко предпазни мерки, които въпреки всичко, което сте чували е добре да съобразите:

Дръжте температурите в разумен диапазон – някои лекари препоръчват температура между 68-72 градуса, но най-добре е да се консултирате и с вашия лекар, за да научите какво предлага конкретно за вашето бебе. Вижте и как да изберем щори.

Избягвайте да поставяте бебето близо до прозорци, врати и климатик. Независимо дали имате централна климатична система, вентилация или разчитате на прозорци, климатиците са склонни да концентрирани потоци студен въздух, идващ от отдушниците. Това може да е прекалено силно за вашето бебе. Бебетата могат да се възползват от хладното помещение, без да попадат директно на пътя на продухване на въздух. Те често се отвиват, ритайки с крачета или при първите опити да се завъртят в леглото, да се изправят.

Поставете чувал-юрганче на вашето бебета, за да сте сигурни, че то е обхванато от всички страни през целия сън. По този начин студеният въздух не докосва пряко кожата, докато спи. Вижте и полезни статии за здравето на зъбите.

Друга идея за запазване на стаята на бебето от прегряване през лятото е да се използва вентилатор. Това е не само безопасно, но проучванията показват, че с помощта на вентилатор в стаята се намалява риска от SIDS на бебето от 72 процента.

Според спецификите на вашата стая и грижите за вашето дете, може да съобразите още редица неща, с които да го предпазите.

Scroll to Top