Компостери – как да си направите сами и да ползвате за дворове и градини

компост, почистване на дворовеВинаги е добър момент да се започне компостиране! Няма значение кое време на годината е да започнете да се занимавате с компоста. Материалът ще започне да се произвежда в органична материя, за да се постави обратно във вашата градина. Вижте как да направите почистване на дворове с фирма.

Много услуги, които се предлагат относно компост на намалената цена или дори безплатно, така че си струва да се провери преди да купите.

Все пак, ако трябва да купят компостер е добре да имате поглед над различните видове компостери на разположение.

Увеличаване количеството на отпадъците – разбира се нужно е все повече да помислите и за начините на рециклиране. Хранителните отпадъци е могат да се компостират нормално. Неща като обелки от зеленчуци, ядра на ябълка, пакетчета чай и яйчени черупки могат да се добавят към компост заедно с вашите градински изрезки.

Зелени и био разградими храни

Все още има много отпадъци, които отива в кофата за боклук. Месо и млечни продукти не могат да попадат в нормален компост, тъй като ще се привлекат вредители за вашата градина много бързо. Едно добро решение е наемане на фирма за цялостно извозване на отпадъци.

Поставете зелен конус в градината и в него добавяйте всички гниещи хранителни отпадъци, включително растителни отпадъци, сурово и варено месо или риба, кости, млечни продукти и други органични кухненски отпадъци като дамски чанти и хляб. Добавяне на всичко това ще се превърне в прекрасен компост за бъдещето на вашия двор.

Затворете капака, така че да не мирише когато компостера е пълен. Оставете го с капака затворен в продължение на две седмици, а храната ще се трансформира така, че да е в безопасно от външната среда и микроорганизми, а когато стане в завършен вид лесно ще може да се добави към нормалната купчина компост.

Ако искате да имате компост непрекъснато се препоръчва да си купите две кофи, така че да може да запълни една, а другата да е в очакване до две седмици. Всяка течност, която се произвежда в кофата може да се разрежда и използва, за да се хранят вашите растения както вътре, така и навън.

 

Scroll to Top