Подгответе вашата градина за лятото

пролетно почистване на двор и градинаЗа много хора, пролетта е най-доброто време на годината. Студената зима си е отишла, лошо време е заменено от първите топли лъчи на слънчевата светлина, температурите са по-високи и се долавя охлаждане на пролетни дъждове. Животът сякаш струи с вяска клетка на природата. По-умерените месеца са много време, в което вашите дворове и градини са готова за лятото. По-долу са някои от проектите по почистване на дворове, които ще направят вашата градина и двор красиви през целия сезон.

Контрол на вредителите

Градинските вредители листните въшки обичат свежите растения от пролетта. Ако видите нагъната или безформени листа на дървета и растения като рози или овощни дървета, най-вероятно имат листни въшки. Трябва да ги изчистите редовно с вода . Пръскането с градинарско масло или сапун може да помогне много; вземете естествени препарати, за да щадите градината си.

Готови за цветни лехи

Смесете някои органична материя в леглата за засаждане или повече от компост през цялата повърхност. Ако почвата е песъчлива, компостът ще трябва да се смесва. Компостът може да помогне за намаляване на плевелите, подхранване на почвата, поддържане на температурата постоянно и задържане на влагата.

Добавете растения и зеленчуци

Видът на зеленчуци, цветя и растения ще добави през пролетта местен климат и други условия. За да знаете какво е най-добре да се засади, трябва да се консултирате с експерти в местния разсадник или градински център. Когато времето е меко, това е добър момент да се засадят зеленчуци, като боб, домати и царевица. В по-хладен климат все още можете да засадите листни зеленчуци и рози.

Подрязване на храсти

Когато храстите започнат нов растеж, това е време да се направи резитба. Повечето плодни дървета трябва да се подрязват през зимата, докато са в латентно състояние, но пролетта е идеалното време да се режат за форма и съдържание.

Правилно поддържане на вашата морава

В повечето области, ранните пролетни месеци са идеалното време да започне обработка на тревни площи. Освен да се полива, вашата морава има нужда от редовно подстригване и почистване от плевели.

Изплакнете и водите

Малките растения и посадъчен материал може да се поливат, колкото е необходимо, но трябва да започнете да планирате това как ще се справите с потенциала  на градинката си при суша. Например, може да не искате да засадите твърде много летни едногодишни растения, които използват доста малко вода. Началото до средата на пролетта е много време да се ремонтира, поддържа или инсталира система за напояване.

Пролетта и лятото са най-доброто време на годината да получите всичко от двора си. Вижте за камион, които да извозва отпадъците. В тези сезонни съвети за поддръжка, можете да се насладите на открито пространство, дори и повече.

 

Scroll to Top