Как да сте по-убедителни в офиса и на улицата

Как да сте по-убедителни в офиса и на улицатаМоже би за първи път ви се налага да убеждавате някого в тезата си. Може да сте добър оратор. И в двата случая ви предлагаме да прочетете тези съвети за това: „Как да сте по-убедителни в офиса и на улицата“. Преди да започнете подгответе си и лист и химикал и водете записки: https://www.office1.bg/%D0%95%D0%9A%D0%9E+%D0%A2%D0%95%D0%A4%D0%A2%D0%95%D0%A0+RECYCLE+%D0%A7%D0%A0%D0%92-c3636-a1590120146/.

Преговори с колегите в офиса – преди да започнете да говорите, направете няколко сухи тренировки. Психолозите смятат, че за да сме убедителни на работното място, трябва да приемем маниера на отсрещната страна. Превърнете се в огледален образ на невербална комуникация, която колегите ви използват. Според специалистите е много по-лесно да се разберем със събеседници, когато сме настроени на една честота. За да бъде приета идеята ви, повторете я няколко пъти в рамките на 3 дни, пред по-висше стоящите длъжности. И не забравяйте приятелския тон.

Компромис с партньора – според американски психолози, жените са по-добри в конфликтни ситуации от мъжете. И все пак, съветът е да не се прекалява. Не може винаги да става това, което вие искате. По-добре за двойката е да се намери взаимноизгоден вариант.

Убедете приятел – фактите и цифрите са най-доброто доказателство в дадена теза. Когато обаче, разговаряте с приятел, забравете за тях. По-убедителни ще сте, ако разкажете за опит, случка, които са ви трогнали дълбоко, отколкото да говорите за цифри от статистики в световен мащаб. Не забравяйте, че нещата от реалния живот са много по-дълбоки и често по-разтърсващи.

Направете най-добрата бизнес сделка – ако вие купувате, предложете на продавача цена с 15-20% по-ниска от реалната. Така ще имате възможност да лавирате в преговорите за крайна, окончателна цена. Разберете за екологосъобразните ремонти от тук: http://iopz.com/item/2565-%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B8.html. С тяхна помощ ще покачите цената.

Ако сте продавач, направите обратното. Поставете цена от 15-20% по-висока, за да има откъде да свалите, в случаи на преговори. Не забравяйте, каквото и да продавате, на каквато и цена да е, да изтъкнете най-добрите черти на предлаганата стока. Винаги поставяйте разумен лимит и дръжте и план Б за резерва.

 

Scroll to Top