Старчески петна: причини, методи за превенция и отстраняване

Старчески петна: причини, методи за превенция и отстраняванеПовечето хора не мислят за старост и стареене. Всички имат проблеми, докато не се сблъскат с тях. Още по-рядко, ние мислим, че всичките ни проблеми и болести идват от старостта. Тя е резултат от нашите навици и начин на живот, които водим в младежките години.

Един от най-ранните признаци на стареене е появата на старчески петна, известни също като старчески петна. Въпреки че те са видими само за определена възраст, петната, образувани след двадесет години са сериозен повод за безпокойство. За тях обаче има съвременни козметични продукти. Козметиката с избелващи и изсветляващи продукти, успешно се справя с пигментацията.

Какви са причините за пигментацията на кожата и как може да предпазите това да се случва?

Появата на старчески петна често се свързва с проблеми с черния дроб, но тази теория е била опровергана от учени, които доказват, че проблемите на черния дроб повлияят пигментацията на кожата възможно най-малко и не могат да доведат до големи промени.

Големи и силно видими старчески петна могат да са признак на рак на кожата, така че трябва да се консултирате с вашия лекар за всички промени на кожата.

По-често, причината за старчески петна не е толкова сериозна. Техният външен вид може да се дължи на човешка генетична предразположеност, често емоционален стрес, прекомерно излагане на слънце, намаляване способността на кожата води тя да се регенерира. Хората често вземат слънчева баня и излагат тялото и лицата си на ултравиолетово лъчение. Това повишава склонността за пигментацията на кожата. Най-често срещаните петна се появяват по незащитените участъци от кожата: лицето, раменете, гърба и ръцете, където UV лъчите най-лесно засягат. Безупречно удобство за всяка жена.

Затова е важно през летните дни, кожата по тези места да бъде защитавана с подходящата козметика поне час преди излагането й, а в зимата имз зимни кремове с UV защита.

 

Scroll to Top