Как да изберем диван, който да продължи вечно

Как да изберем диван, който да продължи вечноКакто и да го нарича семейството ви – диван, канапе, диван, Дейвънпорт – това е основна инвестиция. За да получите най-доброто за сядане в хола си и това да е добра инвестиция, вложете парите си, следвайте тези пет стъпки.

  1. Проверете

Здравата конструкция означава дълготраен диван. Меката дървесина, като бор е с ниска цена, но тя може да се деформира или разклати след пет години. Скъпите са от твърда дървесина (изсушен в пещ дъб, ясен или бук, например). Диван от тези видове дърво е по-траен. Избягвайте рамки, изработени от ПДЧ, пластмаса или метал; те могат да се деформират. Краката трябва да са част от рамката или с винтове или дюбели (щипки) – не само с лепило.

Съвет: За да тествате силата на рамката, вдигнете един преден ъгъл или крака на дивана от пода. По времето, когато сте го повдигнали на шест сантиметра то и другият предния крак трябва да се е повдигнал. Ако все още докосва пода, рамката е твърде слаба.

  1. Дограмата

Кадърът със ставите, свързани с някое от следните средства е здраво конструиран ако има: дървени дюбели, двойни дървени дюбели, дървени ъглови блокове или метални винтове и скоби. Скоби или пирони, които могат да бъдат използвани за допълнително подсилване, но никога не се купуват с дивана, който е сглобен единствено със скоби, пирони или лепило.

Съвет: Попитайте продавача за информация около производителя на рамка. Наемете камион за товарене и извозване – ТОВАРНИПРЕВОЗИ.COM.

  1. Тествайте

Повечето дивани имат криволичещи серпентини, пружини – предварително сглобени единици. Те са добре благоприятни, но не могат да бъдат натиснати върху рамата или се появява хлътване с течение на времето, когато металът е тежък. Високият клас дивани често идват с „осем еднопосочни ръчно вързани извори.“ Те са удобни, но скъпи. Някои експерти смятат, че те са по-добри от серпентините. Обърнете внимание и на тапицерията. Дивани, без пружини, само с ремъци са неудобни и крехки.

Съвет: Седнете здраво на ъгъла или извън ръба на диван. Ако доловите скърцане се предполага, че изворите са неправилно поставени или удрят в рамката.

  1. Почувствате пълнителите

Полиуретановата пяна е с ниска цена, лесна за поддръжка и пълнене. Но по-трайният тип с висока плътност може да се почувства силно и по-мек, пяна с ниска плътност се влошава по-бързо с постоянната употреба. Високо-издръжливи (HR) пяна е малко по-скъпа, но по-удобна и по-продължителна. Полиестерното влакно също е евтино, но се изравнява бързо. Понякога се ползват т. нар. патешки пера пломби. Те са удобни, но могат да се слепват. Към началото на линията: гъши пух (се ползва мек подкосъм на птицата), смесен с пера. С по-плътни такива диванът покачва цената, но и дълготрайността му е голяма.

Съвет: Има две добри възможности, които са удобни и на разумни цени: пяна HR в слой от и конвенционален пяна обвита в полиестерна вата. Разберете за някои услуги в OBSHTINI.COM.

  1. Изберете текстил

Диваните за ежедневна употреба трябва да са от издръжлив плат. Памук и лен са победители ( в класацията. Също страхотни са: синтетичен микрофибър, който може да имитира повечето тъкани и е устойчив на петна. Памук и лен, които могат да бъдат лекувани за устойчивост на петна, но дори и тогава те не са толкова лесни за почистване. Смеси от естествени и синтетични влакна издържат в рамките на една година. Вълна и кожа са красиви и силни, но скъпи. Коприната е лъскава, но крехка. Тъканта с нея се среща в някои модели вплетени склонни да се носят по-добре от тези, с печатни модели.

Съвет: Попитайте в магазина за парче плат, по-голяма мостра. Вижте го в естествена и изкуствена светлина и обърнете внимание, след няколко дни. Наемете хамали от HAMALSKI.COM за всякакви изнасяния и товари.

Scroll to Top