Стил и комфорт в спалнята

Стил и комфорт в спалнятаОсновното правило, което позволява да се създаде уютна спалня е самата идея, че в тази стая, просто трябва да се отпуснете. За целта премахнете всичко излишно. Това не е място, където трябва да държите цялото работно оборудване: компютри, таблети, дори мобилен телефон. Трябва да се зареждате от леглото дори да не спите винаги, когато сте в тази стая. Отивате да спите и не трябва да мислите за работа, особено ако вече сте в леглото.

Помислете за стилно, семпло и компактна обзавеждане за спални, ако живеете в малък апартамент и за изискана и луксозна спалня, ако живеете в къща илимезонет.

Не прекалявайте с ярки цветове. Всеки знае, колко много влияят някои от тях на човешкото настроение и чувството за сигурност и спокойствие.

В спалнята е по-добре да се придържате към спокойните цветове. Наперените аксесоари е добре да останат за украса в другите стаи.

Завесите в спалнята трябва да бъдат здрави и стилни. Понякога трябва да направим дрямка през деня, така че е важно да се осигури възможност за една добра почивка.

Създайте възможност за регулиране яркостта осветлението. Невинаги е възможно да се спи в пълен мрак. С регулиращ механизъм на лампа с димер ще се спасите от проблеми с ярката светлина или пълния мрак.

Важен аспект в спалнята са дъските и интериорните врати. Затова не бива да са прекалено стари, износени и най-вече да не скърцат при движение и преминаване.

В спалнята не трябва да се чува течащата вода от банята. Затова предвидете вратата да е добре изолираща или дръжте затворена.

Чистият въздух също има решаваща роля за спокойствието в тази зона от дома. Може да подобрите с използване на овлажнители и почистващи препарати. Сухият въздух и прах ще направят почивката кошмарна.

Създайте чистота в спалнята. Нека тя започва в основата на вашето легло с матрак и възглавница и завършва във фините детайли.. Така ще имате залог не само за здравето си, но и доброто настроение. Хаосът и мръсотия в спалнята са дразнещи и внасят допълнителен стрес. За възглавница се препоръчва да се сменя веднъж на две години.

Матракът има срок за експлоатация, но най-добре е да не се употребява повече от пет години. Обърнете внимание и на подматрачни рамки. Те имат решаваща роля за живота на матрака.

Може да спите добре, ако знаете, че всяко нещо в къщата е на правилното място. Ако имате излишни мебели, вещи и други предмети в стаята за сън, изнесете ги на момента.

Погрижете се за личната си почивка още сега!

Scroll to Top