8 невероятни употреби на сода бикарбонат

Знаете ли, че сода Бикарбонат или Bi-Carb, има изобилие от приложения. Тя може да ви отърве от неприятни миризми и петна, а може и да се използва за почистване на почти всичко в къщата.

Ако предпочитате по-екологично чист разтвор за почистване, би-въглехидратите са изцяло по-чисти.

Почистете дома си за по-малко от два часа с тези невероятни идеи:

  1. Направете чай срещу петна по чашите

По порцелана често се образуват кафяви петна и пръстени. За любимата чаша също важи. За да се справите с тях поръсете върху влажна гъба и избършете.

  1. Почистете изгорели тенджери и тигани

Има няколко начина да нанаесете сода бикарбонат в зависимост от тежестта на изгарянията. Ако има само малко храна изгоряла по дъното, накиснете тиган в топла вода с перилен препарат и би-въглехидрати в продължение на 10 минути преди миене.

  1. Използвайте като пожарогасител

Ако сте изправени пред пожар в тенджера, тиган, фурна или микровълнова, можете да използвате би-въглехидрати сода за погасяването на малкия пламък.

  1. Сочно месо

Ако натрийте два пъти от содените въглехидрати върху месото, то очевидно ще стане по-нежно!

  1. Намаляване на черните точки

Може да сведете до минимум появата на черни точки. Оставете за няколко минути по засегнатите участъци и изплакнете.

  1. Отървете се от хранителните петна

Без значение колко ви търкат вашите пластмасови контейнери, понякога и по някакъв начин, винаги остават упорити петна. За да получите помощ и да се отървете от петна и лепкавост, разтворете част содата във вода. Направете хомогенен скраб. Изплакнете с топла вода.

  1. Премахване на ръжда с картофи

Ръждата е по-сериозна по места като врати или други външни устройства. Може да поръсите двупосочно върху проблемната зона и след това да заляете с бял оцет. Скрабът се чисти с четка.

  1. Почистете дървените дъски за рязане

Дървените дъски за рязане събират сокове и могат трудно да бъдат идеално изчистени. Те абсорбират течности и хранителни киселини, миризма, които могат да се премахнат само с въглехидрати паста, като добавите малко вода. Разтрийте паста върху дъската и промиите в продължение на няколко минути преди изплакване.

 

Scroll to Top