Начини за почистване, дезинфекция или изхвърляне на дивани

Ако в къщата имате малки деца и / или домашни любимци, има голям риск от оцветяване на меките мебели. Петната от урина, разливи от храна, напитки, повръщано и много други, често са ежедневие в домовете на хора с малки деца и домашни любимци. Ето, защо е важно да сте добре подготвени за всяка ситуация, да знаете как фирма почиства и дезинфекцира и сами да прецените според ситуацията дали може да се справите сами или е необходимо да търсите чужда помощ.

Когато става дума за разливи по тапицерията на диван, в допълнение към грозните петна на тапицерията, диванът „потъмнява“ и е почти неизбежно ще се превърне в източник на изключително неприятна миризма. За да се справите с последиците от попадане на детска урина, върху мебелите ще помогнете за следния алгоритъм на действия:

Сушене. Важно е да действате възможно най-бързо – колкото по-дълбоко урината проникне във вътрешността на дивана, толкова по-трудно ще бъде да се отървете от миризмата. Следователно, след откриването на разлива, започнете да сушите дивана с импровизирани средства: салфетки, тоалетна хартия, хартиени кърпи или сешоар.

Флашинг. След изсушаване се опитайте да измиете остатъците от урината, като използвате разтвор от сапун. Накиснете петната в сапунена пяна и оставен за половин час, след което се изплакне с топла вода.

Дератизация. За тази цел за тъмната тапицерия може да се използва слаб разтвор на калиев перманганат. Тапицерията на светлите цветове може да бъде деконтаминирана с водка, амоняк или алкохол. Накиснете според избрания продукт петната за половин час, след като избърсвате с влажна кърпа и изсушавате със сешоар.

Доказано средство срещу котешка урина на дивана е разтвор от оцет, сода за хляб, водороден прекис и препарат. Поставете урината с оцет, изсушете и след това заспете сода. Пропорцията се прави (1: 1) пероксид с малко добавяне на препарат. След половин час премахнете остатъците от сода с четка.

Отстраняване на петна на дивана

Основният въпрос, когато има мазни петна на дивана е кой начин да изберете. Правилно избраният няма да загуби яркостта на цветовете. С пресни мазнини по тапицерията на дивани може да опитате:

Адсорбенти (талк, сода, сол, нишесте), които абсорбират излишъка си.

Синтетични детергенти.

Почиствайте дивана у дома с народни средства

Когато решавате как да почиствате дивана с домашни средства, трябва да запомните, че грижата за меката мебел има свои специфики:

Правило номер 1 – меката мебел изисква редовно почистване от прах. Този материал действа като неизбежно се натрупва. Ако не се отстранява редовно, с течение на времето, в резултат на взаимодействието с влагата на повърхността на дивана, възникват грозни петна. И дори онези, които не са имунизирани от засягане на външния си вид могат бързо да изживеят живота си. Следователно, преди да почистите дивана от петна, той трябва да бъде почистен от прах. За целта ще помогне прахосмукачка или конвенционален микрофибър.

Правило номер 2 – обърнете внимание на предпазните мерки. Преди употреба избраният почистващ препарат (независимо дали е закупен или популярен) е най-добре тестван върху малка площ от тапицерия на незабележимо място.

Правило номер 3 – влагата е най- големият враг на меката мебел. Ето защо е необходимо да почистите бързо дивана, като се опитате да не проникнете в разтвора по-дълбоко от повърхностния слой. След обработката дивана трябва внимателно да се изсуши, ако е необходимо.

За почистване на мазета и тавани с извозване на дивани, позвънете на телефоните от този адрес: http://kamion.bg/pochistvane-na-mazeta-i-tavani-088-700-4000.

 

Scroll to Top