Модернизирайте дома с нов климатик

В законът за опазване на околната среда и чистотата на атмосферния въздух R-22 е строго забранена течност за охлаждане на климатици. Това е така, защото е установено, че охлаждащият агент уврежда озоновият слой на планетата Земя.

Законът урежда методите за обработка на R-22, включително възстановяване и рециклиране, възстановяване и унищожаване. Днес стари климатици с този хладилен агент са рециклирани или регенерирани, а до 2020 г. се цели изцяло да бъдат премахнати от употреба.

Новата охлаждащата течност е R410A. Тя обаче не може да се използва в по-старите системи с променлив ток и няма евтини модификация, за да направи по-старите климатици съвместими с новата охлаждащата течност. Ето, защо ако оборудването се повреди или често изисква доливане на фреон, то е ясно – системата е стара и уморена.

Разходи за покупка на нови касетъчни климатици Fuji Electric RCG – 54LRLA / ROG – 54LATT.

Вземането на решение кога да обновите също се влияе от оценката на разходите.

Не може да се намери на хладилния агент, когато е необходим: Охладител като R-22 става все по-трудно да се намери и цената му продължава да се увеличава, което го нарежда сред най-скъпите охладители на пазара.

Намалена ефективност / високи сметки за енергия: Дори и с рутинна поддръжка и ремонт, по-старите климатици не са толкова ефикасни, колкото по-новите модели. Плюс това, голяма част от това, което може да се определи и плаща са по-високи сметки за енергия. Това неминуемо води до неизбежен ъпгрейд.

Правно несъответствие: Като станат по-строги мерките за използване на стари климатици и вредата им за околната среда, когато бъдат наложени глоби, данъчни санкции, както и други регулаторни налози. В даден момент ще бъде по-практично да обновите климатичната охладителна система.

Модернизация на дома със съвременни климатици

Постигане на ефективност, икономии и спазване на нормативната уредба са сред най-очевидните предимства да осъвремените климатични A / C системи. Такива ще внесат оживление е системата за интелигентен мониторинг.

Време е и вашия бизнес да помисли за A / C ъпгрейд. Така ще спестите много в сметките за енергия, регулаторните санкции, както и в процеса на преструктуриране на изхабените вече климатични тела.

 

 

Scroll to Top