Грешки при подреждането на мебели и как да ги избегнем

Мебелите играят огромна роля за създаването на хармония и комфорт във вашия дом. Обикновено ние подбираме внимателно всяка мебел, обръщайки внимание на нейната функционалност, външен вид и как тя се комбинира в стил с останалата част от интериора.

Неправилното подреждане на мебелите, обаче може да ни отведе на отпадъци. Ако това се случи, не се колебайте да ни потърсите. Предлагаме услуги по почистване и извозване след пожар в страната. Разбира се, няма да ви научим как да подреждате нещата, според Фън Шуй, но ще ви кажем, какви грешки може да избегнете, за да изглеждат квадратните ви метри стилни.

Грешка 1: Излишък от интериорни елементи

Може би най-популярната грешка в подредбата на мебелите. Много от нас имат стереотипи за това, какво трябва да има в тази или онази стая. Някой просто се ръководи от принципа „всичко наведнъж“. Това е коренно погрешно.

Помислете първо за начина си на живот. Ако рядко приемате гости, е малко вероятно да имате нужда от голяма маса за хранене. Ако трудно готвите у дома, тогава компактните слушалки ще бъдат много по-подходящи от изобилието от чекмеджета и шкафове.

Твърде много мебели и декор никога не са се считали за признак на добър вкус. Трябва да намерите баланс: вашият интериор трябва да е функционален, но стилен и подходящ. На адреса: https://www.чистачи.com, извозваме обгорели мебели и всякакви боклуци, които възникват вследствие на пожар.

Грешка 2: Мебели по периметъра

Това често се прави от хора от по-старото поколение. Сега този проблем почти загуби своята актуалност. Може да си набавите доста компактни модели.

Мебелите, поставени по протежение на стените, оставят центъра на стаята празен, поради, което стаята изглежда неудобно и странно. Интериорните елементи са сякаш разпръснати и не създават домашен комфорт. Ето защо, опитайте се да подредите мебелите не по стените и в ъглите, а в зоните. Комбинирайте интериорни елементи с масичка за кафе, килим или подови лампи.

Грешка 3: Липса на ударение

Често купуваме мебели в единен ансамбъл. Тогава избираме аксесоари, които са близки по дизайн и цвят. Те изглеждат като добър и нежен интериор.

Добавете необичайни интериорни елементи към интериора. Направете интересна цветова комбинация от неутрални и акцентни тонове, играйте на контрасти. Нека атмосферата е детайли, които привличат окото. Това ще направи стаята по-оживена.

Грешка 4: Несъответствие в размерите на мебелите

Тази грешка озвучава грешката при подреждането на мебели по периметъра. Тя възниква и от подсъзнателната борба, срещу струпването. Често избираме компактни мебели, дори и да не отговарят напълно по размер на стаята. Например, поставяме трансформиращи маси или дивани с плъзгащ механизъм в много просторно помещение. Това, разбира се, се случва в стремеж към функционалност. Само сега мебелите трябва да бъдат избрани в съответствие с пропорциите на интериора, а понякога обемният диван ще изглежда много по-удобен и по-органичен.

Грешка 5: Липса на осветление

Стаята може да не е винаги достатъчно слънчева. Обикновената светлина на тавана невинаги спасява ситуацията. Освен това от нея се образуват грозни сенки. По-добре е да подредите осветлението в зони и да използвате различни местни източници под формата на настолни лампи, подови лампи. Така ще осигурите удобно осветление за всяка зона: светло за работа, разпръснато в зоната за отдих, заглушено – за сън. Заради играта на светлина и атмосфера в стаята ще искри с нови цветове.

Грешка 6: Липса на съхранение

Хаосът на нещата, визуално намалява пространството на една стая. Опитайте се да организирате достатъчно системи за съхранение. Някои неща ще се поберат идеално. Те ще придадат специален антураж, докато някои е по-добре да бъдат скрити в кутия. Основното е, че всяко малко нещо има своето място.

Грешка 7: Игнориране на движението на хора

Вашият интериор може да бъде стилистично проверен до най-малките детайли, но какъв е смисълът, ако не отчитат моделите в движение на домакинствата. Например, подходът към библиотеката с любимите книги е блокиран или трябва да обиколите масичката за кафе по обичайния маршрут от точка А до точка Б.

Надяваме се, знаейки тези грешки, да успеете да ги избегнете и да създадете наистина стилен и ергономичен интериор.

Scroll to Top