Правила за използване на гланц в интериора

Гладките и лъскави повърхности са приятни за окото, но не са добри за всеки повод. Във всеки случай блясъкът прави стаята по-ярка и тържествена и не е толкова важно къде се намира – на стени, мебели или интериорни детайли. Но, разбира се, е интересно, само в комбинация с различни цветове и текстури. Така evro5.com, дават някои полезни насоки.

Напълно лъскавата стая, всъщност е лош вкус.

 

Комбинирайте гланц и матови повърхности. Например, поставете лъскава маса, срещу стена с текстура в пастелни цветове и тя ще искри. Или обратното, сложете на пода строг, но шик арт деко диван с лъскаво покритие. Играта в контраст е комбинация от печеливши съчетания. И внимавайте с огледалата. Твърде много отражения натоварват очите.

 

Къде е по-добре да използвате гланц?

Разбира се, на първо място, това е банята. Тъй като има много вода и е необходимо постоянно почистване, лъскавите стени и таван ще ви бъдат полезни. По-добре е да не направите пода изцяло гладък. Така ще е опасен.

 

Лъскава кухня – защо не. Блясъкът ще направи пространството по-обемно и ще улесни честото почистване. В допълнение, лъскавите слушалки са в добра хармония с домакинските уреди.

 

Блясък в хола – може да опитате. Особено ако сте почитател на футуристичния интериор, хай-тек и всички подобни неща. За спалнята блясъкът ще изглежда не на място. Отблясъците, върху блясъка ще създадат същия ефект, затова ви съветваме да се откажете от това начинание.

 

Вижте също: варианти за изхвърляне на стари мебели от дома, за да освободите повече място за новите планове.

Scroll to Top