Сексът, любовта и разликата във възрастта

Замисляли ли, сте се някога: Как разликата във възрастта влияе на връзките?

Връзки, които първоначално са били основани не на взаимни чувства, а на подсъзнателно „разиграване“ на разрушителни сценарии родител-дете, рано или късно завършат с развод.

Разликата във възрастта влияе ли на отношенията в двойката?

Сексът, любовта и разликата във възрастта

Ако възрастовата разлика, между партньорите е в рамките на 16 години, такава връзка може да бъде успешна и трайна. Това е така, защото двамата партньори принадлежат към едно и също поколение. За по-голямата разликата, обаче може да се смята, че е потенциална бомба със закъснител. В такива случай ще е все по-трудно да се търси взаимно разбиране, дори ако всичко е страхотно в началото на връзката. В крайна сметка, голямата разлика във възрастта, често означава различен поглед към познатите неща, както и към отношенията. Освен това партньорите може да имат различни очаквания един към друг.

Значителната възрастова разлика, между партньорите не обрича на провали. Това, обаче означава, че и двамата ще трябва да полагат повече усилия, за да постигнат споразумение.

justin-groep-0CTiOp0Zwrg-unsplash

 

Емоционалната зрялост не зависи от номера в ЕГН-то

На първо място, емоционалната зрялост на партньорите влияе, върху това, колко хармонично ще се развият отношенията. Това не зависи от ЕГН-то им. Ако двама зрели хора, които успеят да се реализират. Те могат да решат да се обединят в двойка. Тогава най-вероятно, между тях наистина има истинско духовно единство, хармония, взаимно разбирателство и способност за конструктивно разрешаване на конфликти и подкрепа един към друг. В този случай, разликата във възрастта няма значение.

Най-често срещаните сюжети:

  • Съпругът е значително по-възрастен от съпругата

Всъщност това е доста традиционен модел на връзка. Произхожда от предишни поколения, когато е било икономически изгодно за младата жена да се омъжи за зрял, богат мъж. Днес такива бракове също не са рядкост.

Какво тласка мъжете, предимно над четиридесет години, които имат брак зад гърба си, може би повече от един, деца, задължения и т.н. , да влязат във връзка с по-млада жена?

Любов? – Напълно възможно е … Но най-вероятно причината е много по-прозаична. Младата партньорка за зрял мъж, често е опит да се компенсира това, което никога не е било реализирано в предишните му връзки.

Сексът, любовта и разликата във възрастта

С такава жена до себе си, той се чувства важен, осъзнат, компетентен, както може би невинаги се е чувствал в предишни връзки. Тук значение оказва и способността да се грижи за по-неопитен партньор. И, също така да почувствате втора младост и да се увери, че „старостта изобщо не е за него!”. Това, може да е и бягство от комплексите, свързани с бившата съпруга; разликата във възрастта, с която е много по-малка или липсва напълно или проблеми от сексуално естество (включ. здраве).

Ако такива отношения не се отнасят в категория „родител-дете“, тогава всичко е наред – има шанс за продължителност и взаимно разбиране. Във връзка, в която има голяма възрастова разлика, по-възрастният партньор сякаш иска да се подмлади. Той може да чувства приповдигнат и съответно по-младият го вдъхновява за постижения. Тук в подкрепа за мъжа, идва Камагра Гел.

За една жена, която влиза в такава връзка, нещата също може да не са толкова прости. В началото може да се гордее: „Мъж с опит, който е видял повече от една жена по пътя си, сега избира мен! Колко съм ценна и важна вече не само в моите очи, но и в неговите. Често младата жена, на която по-възрастен и съответно по-богат партньор дава всичко наготово, рискува да изостави собственото си развитие и себереализация, защото има всички възможности за това. Тя е доволна най-вече от това, което вече има и е малко вероятно да се опита да постигне нещо сама. Често такива жени могат да нарекат живота си „златна клетка“, но не предприемат никакви стъпки, за да излязат от нея.

Сексът, любовта и разликата във възрастта

  • Жената е по-възрастна от мъжа

Напоследък такива семейства стават все повече. Предимно това са бракове между вече реализирани, самостоятелни, финансово независими жени и млади мъже. Всеки от партньорите има своята изгода от такава връзка. Зрялата жена може да бъде по-сексуално привлечена от по-млад партньор, отколкото от свой връстник. Често такива жени „поемат попечителството“ на младите си съпрузи: помагат им финансово, издигат ги нагоре по кариерната стълбица, учат ги как да се справят с голямо разнообразие от житейски ситуации. Често по този начин реализират своя майчински инстинкт, който преди не е могло да бъде реализиран. В такива отношения по правило жената е лидер, а мъжът е последовател и ако и двамата са доволни, тогава всичко е наред. Двойката може да живее дълги и щастливи години в хармония и взаимно разбирателство.

Младият партньор в такава връзка има възможност, преди всичко да „порасне“, да придобие житейски опит, да се почувства истински мъж. Често това са мъже от семейства, където не всичко е гладко в отношенията с родителите им, по-специално с майка им, така че отношенията с по-възрастна жена са подсъзнателно желание да наваксат нещо в тези отношения. Например, да мине през символична раздяла, която по определени причини така и не се осъществила. Ако е така, тогава връзката между по-млад мъж и зряла жена рано или късно ще завърши с развод, защото от самото начало тя се базира, не на взаимни чувства, а на подсъзнателното „разиграване“ на разрушителни сценарии родител-дете.

  • Самотен и щастлив

pexels-jj-jordan-2323677

Защо да нямаш партньор е добре?

Друг момент, характерен за такива бракове е страхът на жената от остаряването и в резултат на това страхът, че рано или късно младият съпруг ще я напусне (например, заради своя връстница). За съжаление това се случва доста често. Въпреки, че има по-чести случаи, когато партньорът остава „под крилото“ на съпругата си, приемайки нейните грижи и попечителство за даденост. В този случай основното нещо за една жена е да не затваря очите си за истинското състояние на нещата. Тя може да излезе от връзката, в която е използвана, или да остави всичко, както е, ако това й харесва.

В заключение:

И така, всеки сам избра, в какви взаимоотношения и с кого да се впуска, когато става дума за секса, любовта и разликата въз възрастта.

Scroll to Top