8 съвета за почистване на мазето за вашия нов дом

При нанасянето всичко се върти около това новото жилищно пространство да бъде максимално привлекателно и индивидуално. Често стаите, които също принадлежат към новия апартамент или къща, не се вземат предвид. Почистване на мазе също играе важна роля.

Какви стъпки да предприемете и как да организирате своите терени вижте сега:

Съвет 1: Изчистете остатъците и боклука

Почистването на мазето може да бъде истинско предизвикателство, особено когато е пълно с вещи или силно замърсено поради ремонт или използване от предишни собственици.

За да поемете предизвикателството, трябва да отделите ден, в който да намерите време да изчистите всички останали предмети от мазето и след това да разделите това, което трябва да се изхвърли като боклук и това, което ще намерите на пътя си обратно в мазето след почистване.

Съвет 2: Почистете всички ъгли от прах

Сега е време да бъдете смели. Във втория ни съвет се захващаме с особено неудобната част, занимаваща се с премахването на паяжини и прах, които може да са се натрупали в ъглите на мазето в продължение на много години.

За тази цел използвайте много здрава кърпа за прах с дълга дръжка, за да изметете всяка неприятна мрежа, както и да почистите тавана и труднодостъпните ниши.

Съвет 3: Почистете или почистете пода с прахосмукачка

В зависимост от това дали се извършва почистване на мазето, след ремонт или преместване и какъв е пода, трябва да го изметете или почистите с прахосмукачка. Леките замърсявания от бетонните подове могат лесно да бъдат отстранени с прахосмукачка.

Съвет 4: Почистете рафтовете и етажерки

Сега можете да се заемете с дълбоко почистване на рафтовете и плотовете, като вземете кофа с вода с препарат и парцал за почистване и избършете всички зони старателно с влажна кърпа.

Съвет 5: Изтъркайте или избършете пода

Мокрото почистване на пода на сутерена зависи от състоянието на повърхността. Бетонните подове са идеални за почистване със смес от топла вода и малка чаша препарат и здрава найлонова четка. С тази процедура може дори да премахнете упоритите и стари замърсявания и, наред с други неща, да обявите война на маслените петна.

Съвет 6: Премахнете влагата и лошите миризми

Мазетата са склонни да миришат на плесен. За да премахнете неприятните миризми, определено трябва да проветрите мазето добре и да държите прозорците на мазето отворени за по-дълъг период от време.

Съвет 7: Почистете мазето със система

След като мазето е основно почистено е време да го приберете отново организирано. Сортирайте всички предмети, които трябва да намерят своето място в мазето и проверете къде може да ги съхранявате най-добре.

Съвет 8: Оставете почистването на мазето на професионалист

Не може сами да почистите прашното и мръсно мазе? Тогава се възползвайте от професионално почистване на мазета.

Заключение:

Ето как прилагате почистването на мазето на практика!

В нашите 8 съвета ви показахме как може да извършите ефикасно и устойчиво почистване на мазета. И все пак, добре е да помните, че почистването на мазета може да бъде предизвикателство. За всякакви въпроси, не се колебайте да търсите екипа на smetishte.com.

Scroll to Top