Гаражът и 10 най-добри материали за пода му

Гаражът – как да се погрижите за него

За повечето собственици на автомобили специалното място за колата е гаражът. В него може не само да оставите колата си за през нощта, но и да прекарате часове в дребни ремонти на автомобили.

Мнозина дори превръщат гаражът в работилница и дори място, където се срещат с приятели. Такава многозадачност поставя специални изисквания за декорирането на гаража – всичко трябва да се направи в него, така че колата и нейният собственик да са напълно безопасни и удобни.

Подът понася най-голям удар, тъй като именно върху него е постоянно превозното средство, върху него могат да се разлеят ГСМ и някои тежки инструменти.

Подът трябва да издържи на всички тези влияния, така че рано или късно всеки собственик на кола се пита, с какво да покрие пода на гаража.

И така, след като сте направили почистване на гараж, вижте още, какво трябва да съобразите:

Какъв трябва да е подът в гаража:

Не всеки подов материал може да се използва в гараж. Покритието трябва да отговаря на следните изисквания:

Да издържа на нормални натоварвания от масата на автомобила. Освен това в гаражите често се съхраняват тежки инструменти, които също оказват натиск върху пода;

Мощност – на пода ще падне не само товарът от колата, но и някой тежък инструмент;

Устойчивост на влага

Когато навън вали дъжд или сняг (а в някои региони вали сняг повече от шест месеца), превозното средство ще внесе влага в гаража върху колелата и тялото, така че подът да не изгние или да образува мухъл;

Устойчивост на агресивни вещества

Поддръжката на автомобила включва използването на бензин, почистващ препарат, антифриз, масло и други вещества, които, ако попаднат върху някои материали, могат да ги повредят. За гаража трябва да изберете покритие, което не се страхува от такова въздействие и може лесно да се почисти от петна;

Пожароустойчивост, тъй като в гаража винаги ще има запалими течности;

Устойчивост на екстремни температури

Повечето гаражи нямат отопление и въздухът се нагрява там само, когато собственикът на колата реши да влачи МПС-то. Това означава, че подът ще страда редовно от температурни промени и е важно да не е напукан или изкривен.

Може да добавите към списъка с изисквания: икономията, защото, независимо от всичко, всеки иска да получи максимума, като харчи минимум.

Изискванията са строги, но собствениците на автомобили имат избор от подходящи материали. Когато знаете какви са те по-лесно ще може да изберете подходящо покритие за пода на гаража. Ще може и да притеглите плюсове и минуси на самите материали.

Преди да изберете подово покритие за гараж, внимателно претеглете неговите предимства и недостатъци. Вземете под внимание характеристиките на инсталацията и, разбира се, цената на материала. Не забравяйте, че дълготрайността на покритието зависи не само от качеството на самия материал, но и от правилият монтаж.

Източник: Evro.Center

Scroll to Top